FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord hieronder. 

Organisatie van je reis

 • Vraag een offerte aan via de knop offerte in te vullen. Vul het formulier zo volledig mogelijk in en verzend de aanvraag. Offerteaanvragen gebeuren altijd schriftelijk.  

 • Ja, de aanvraag van een offerte is volledig gratis en vrijblijvend.

 • De offerteprijs is inclusief BTW, chauffeur, voertuig en brandstof. Andere kosten worden gespecifieerd in de offerte.

 • Een reservatie wordt altijd schriftelijk gedaan met de facturatiegegevens zoals vermeld op de offerte.

 • Annulaties dienen steeds schriftelijk te worden medegedeeld. De exacte annulatievoorwaarden vind je op de pagina algemene voorwaarden en op de facturen.

 • Dat kan zeker. Onze medewerkers van Keolis Travel bekijken graag met jou de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met info@keolis-travel.be.
  Ontdek alle reizen op www.keolis-travel.be.

Autobussen en autocars

 • Alle info rond de uitrusting van onze voertuigen kan je hier terugvinden.

 • Al onze voertuigen ondergaan regelmatig uitgebreide controles. Elk voertuig wordt om de drie maanden gekeurd. Bovendien onderwerpen onze mecaniciens de voertuigen aan een grondige controle per 15.000 afgelegde kilometers. Meer info: http://www.goca.be/nl/

Reizen met Keolis

 • Indien je een grote hoeveelheid bagage wenst mee te nemen, meld je dit bij je aanvraag. Zo kunnen we indien nodig extra opslagruimte of een aanhangwagen voorzien.

  Alle bussen hebben een beperkte bagageruimte. Per persoon is er plaats voorzien voor één tas of koffer van normaal formaat (afmetingen 80x70x30 cm). Het gewicht per koffer moet beperkt blijven tot een maximum van 20 kg om de rug van onze chauffeurs niet te veel te belasten.

  De chauffeurs mogen om de veiligheid te garanderen, weigeren om het teveel aan bagage mee te nemen. Wens je toch een grote hoeveelheid bagage mee te nemen, meld dit dan bij je aanvraag. Zo kunnen we indien nodig extra opslagruimte of een aanhangwagen voorzien.

  Bevestig altijd naam- en adreslabels aan je bagage. Je blijft te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je bagage. Keolis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies, schade of diefstal van bagage. Denk eraan dat gevaarlijke voorwerpen of stoffen die de veiligheid van de passagier in het gedrang kunnen brengen, net zoals bij luchtvaartmaatschappijen, verboden zijn voor autocarreizen.

 • Om de veiligheid te garanderen moeten de gangpaden te allen tijde vrij blijven zodat de vluchtwegen niet geblokkeerd worden. Enkel kleine handbagage is toegestaan aan boord van het voertuig, de andere bagage moet in de kofferruimte. We raden aan om alle handbagagestukken te voorzien van naam en adres om onduidelijkheid te voorkomen.

 • Voor verloren voorwerpen op een voertuig, contacteer je best het filiaal of je contactpersoon. Doe dit bij voorkeur via mail met een zo duidelijke mogelijke omschrijving van waar en wanneer je het voorwerp verloren hebt of van het referentienummer van de reservering. Bij bevestiging dat het voorwerp gevonden werd op het voertuig kan je het komen afhalen in het filiaal tijdens de kantooruren. Op eigen initiatief en kosten kan ook een koeriersdienst ingeschakeld worden.

   

 • De wet bepaalt de rij- en rusttijden van onze chauffeurs. Al onze chauffeurs kennen deze. Onze reizen worden dan ook in overeenstemming met de wet op rij- en rusttijden uitgevoerd.

  Hieronder vind je kort de basisprincipes terug: De rijtijd begint op het moment waarop de chauffeur vertrekt van de stelplaats en eindigt op het moment dat hij aankomt op de bestemming/stelplaats.
  Bovenstaande geldt voor reizen met één chauffeur. Indien er twee chauffeurs aan boord zijn, mag de rijtijd in totaal 21 uur bedragen, gevolgd door een ononderbroken rust van 9 uur.

  De volledige wetgeving kan je lezen op de website van Mobiliteit België.

  • Een chauffeur mag maximum ononderbroken 4u30 rijden;
  • Na 4u30 is de chauffeur verplicht om 45 minuten pauze in te lassen, deze rust mag opgesplitst worden in twee pauzes van 15 en 30 minuten;
  • Een chauffeur mag maximum 9 uur per dag rijden (met een uitzondering van 2x/week 10 uur)
  • Dagelijks moet de chauffeur minstens 11 uur rust hebben in een periode van 24 uur (dit mag 3x/week ingekort worden tot 9 uur).

Werken bij Keolis

 • Op onze jobsite kan je een overzicht van de openstaande vacatures terugvinden. Daar vind je alle vacatures terug die openstaan in de verschillende filialen. Ook voor stageaanvragen kan je bij ons terecht.

Wij appreciëren elke vorm van feedback. Alle suggesties zijn dus meer dan welkom. Kan je het antwoord op je vraag niet terugvinden in de veelgestelde vragen, neem dan contact op met je contactpersoon of een filiaal in de buurt.