Collega's rond het logo van Keolis
Over Keolis

Een innovatief mobiliteitsbedrijf

Keolis als wereldwijde mobiliteitsspeler geeft samen met haar partners vorm aan de mobiliteit van morgen. Wij doen dat met bussen, autocars, taxi’s maar ook met autonome shuttles en digitale platformen waarbij we mobiliteitsoplossingen aan elkaar koppelen.

Veel meer dan bussen

Met 34 filialen zijn we verspreid over het hele land, van de Ardennen tot de zee. Dankzij onze ervaren chauffeurs kunnen we je een onberispelijke service bieden. Onze moderne vloot bestaat uit minibussen, luxe-autocars, liftcars, dubbeldekkers en VIP-touringcars waardoor we ons kunnen aanpassen aan de noden van onze reizigers. Via ons reisbureau Keolis Travel helpen we je ook bij het organiseren van je reis of evenement in binnen- en buitenland. 

Daarnaast zet Keolis volop in op nieuwe alternatieve mobiliteitsvormen. Zo hebben we al heel wat ervaring op vlak van zelfrijdende voertuigen en elektrische busjes. Elektrische voertuigen zijn milieuvriendelijk, zeer wendbaar en rijden geluidloos. Dankzij onze internationale projecten hebben we een expertise waar je op kan rekenen.

Diverse (multimodale) netwerken met open payment, transport on demand, elektrische bussen, fietsen, parkings, mobiele reserverings-en betalingsplatformen behoren tot de mogelijkheden. 

Ben je graag als eerste op de hoogte van Keolis-nieuwtjes en innovaties? 

Ashraf Mecanicien

Veiligheid, onze prioriteit

Keolis blijft erop hameren: veiligheid boven alles. We zijn dan ook trots dat we het eerste Belgische mobiliteitsbedrijf in personenvervoer zijn dat het certificaat ISO39001 gekregen heeft. De toekenning van ISO39001 aan Keolis betekent dat het bedrijf voldoet aan alle eisen van de norm van het ‘Verkeersveiligheid Managementsysteem’. Dit is vastgelegd door Vinçotte, die de certificatieaudits uitvoert. 

De ISO39001-norm bestaat uit gestandaardiseerde richtlijnen rond verkeersveiligheid en is bedoeld om ons te helpen beter en op een gestructureerde manier met verkeersrisico’s om te gaan. Het streven naar deze certificering is een investering in veiligheid, waar zowel reizigers als medewerkers de vruchten van zullen plukken. Door samen te werken rond dit thema wil Keolis de veiligheid van haar medewerkers en klanten verbeteren. Bovendien bevestigen we onze sociale verantwoordelijkheidszin en onze bezorgdheid rond verkeersveiligheid. 

Diversiteit en inclusie bij Keolis

Keolis is een bedrijf waar iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen graag moet kunnen werken. Onze mensen zijn het belangrijkste kapitaal. Er wordt daarom veel aandacht besteed aan diversiteit, gelijkheid en inclusie. Als bedrijf werkten we hiervoor een diversiteitscharter af.

Niet alleen dit charter is een vertaling van wat we doen voor onze collega’s; al meer dan tien jaar werken we actief aan gelijke kansen op de werkvloer, aan een gelijkwaardige en respectvolle behandelingen van onze mensen. Om dat kracht bij te zetten, werkt Keolis continu aan de GEEIS-Diversity-certificatie. Dit label staat voor “Gender Equality European/International Standard & Diversity” en is telkens twee jaar geldig. In 2017, 2019 en 2021 werd Keolis beloond voor haar inspanningen. Ook in 2023 ontvingen we een hernieuwing van het GEEIS-label!

Betül Chauffeur
Certification VOKA VCDO

Samen voor duurzame samenleving!

De termen “duurzaamheid” en  “energietransitie” zijn niet meer weg te denken uit de actualiteit. Al helemaal niet in de autobus- en autocarsector. Het bewustzijn rond duurzame verplaatsingen is intussen sterk ingeburgerd en als maatschappij zoeken we oplossingen voor tal van uitdagingen, waarvan het temperen van de gevolgen van de klimaatverandering aan de orde van de dag is. Vergroenen zit in DNA van Keolis. We willen het voortouw nemen bij het vergroenen van de mobiliteit en willen onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Keolis in Vlaanderen doet mee aan het "VOKA Charter Duurzaam Ondernemen” (VCDO) en werden we SDG-Pioneer. Zo engageren we ons gedurende 3 jaar om minstens 10 acties te realiseren in het kader van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Benieuwd naar de actiepunten die we uitgevoerd hebben de afgelopen jaren? Het volledige duurzaamheidsrapport kan je hier vindenJe vindt onze OnePager via deze link.

Bovendien behaalden we in 2022 de ISO14001-norm voor MilieuManagement, het eerste privaat bus- en autocarbedrijf in ons land. Meer informatie vind je via deze link.

Cijfers Keolis Belgium

Onze filialen

Keolis is sterk lokaal verankerd in heel het land en staat altijd tot je beschikking.

Contacteer ons

Geen antwoord op je vraag gevonden?
Contacteer ons gerust.