Bevestiging van onze veiligheidsambitie

Veiligheid, onze prioriteit. We blijven erop hameren en iedereen zou het intussen wel al moeten weten. Maar we bewijzen het ook elke dag opnieuw! Nadat eind 2019 de laatste filialen van Keolis in België het ISO39001-certificaat met glans behaald hebben, was het voor 17 filialen en de 3 holdings alweer tijd voor hercertificatie.

Eerste Belgische mobiliteitsbedrijf

ISO39001 is de norm voor het verkeersveiligheidsmanagementsysteem. Keolis was het eerste Belgische mobiliteitsbedrijf in personenvervoer dat dit certificaat kreeg. De eerste certificaten dateren al van 2017 en waren geldig voor 3 jaar. Daarom zijn tussen juni 2020 en januari 2021 17 filialen en de 3 holdings opnieuw geauditeerd door Vinçotte. Alle audits zijn goed verlopen en we kunnen met trots melden dat alle certificaten verlengd zijn tot 2023.

Zo blijft Keolis Belgium verder werken aan de optimalisering van de verkeersveiligheid met als doel de ongevallen te verminderen.

ISO39001

Richtlijnen rond verkeersveiligheid

De ISO39001-norm bestaat uit gestandaardiseerde richtlijnen rond verkeersveiligheid en is bedoeld om ons te helpen beter en op een gestructureerde manier met verkeersrisico’s om te gaan. Het streven naar deze certificering is een investering in veiligheid, waar zowel reizigers als werknemers de vruchten van zullen plukken. Door samen te werken rond dit thema wil Keolis de veiligheid van haar medewerkers en klanten verbeteren. Bovendien bevestigt het haar sociale verantwoordelijkheidszin en haar bezorgdheid rond verkeersveiligheid.