De Kade in Brugge verkent lijnbus

Op 10 mei ging onze chauffeur en lesgever Jurgen Deconijnck langs met zijn lijnbus bij De Kade in Brugge. Deze school geeft onder meer les aan blinde en slechtziende leerlingen. Dankzij dit busbezoek kunnen de leerlingen van de school ervaren hoe zo’n bus is opgebouwd en hoe alles in zijn werk gaat. De leerlingen krijgen zo de kans om een bus te verkennen.

Maandagmiddag 10 mei kwamen de 14 tot 19-jarige leerlingen samen op de parking naast de Kinepolis in Brugge. Chauffeur Jurgen stond klaar en gaf uitleg over de lijnbus: Waar zit de halteknop, waar moet je ticket valideren ... Hij legde het allemaal uit.

Juffen Elleen, Laurence en Brigitte van de Kade vertellen waarom dit nodig is: “Het ervaringsgericht werken is bij onze doelgroep heel belangrijk. We maken gebruik van het educatief pakket van De Lijn om de leerlingen de bus (thema openbaar vervoer) te laten verkennen, maar vinden het vooral belangrijk om onze leerlingen bewust te maken van bijvoorbeeld de dode hoek en de veiligheidsafspraken bij het in- en uitstappen van de bus.”.

Na de uitleg kregen de leerlingen de kans om vragen te stellen aan buschauffeur Jurgen over wat het werk al buschauffeur zoal inhoudt. Jurgen vroeg ook hoe hij als buschauffeur mensen met een visuele beperking beter kan helpen: “Als lesgever kan ik die tips en aanbevelingen ook doorgeven aan mijn collega’s binnen de Keolis Groep.”

De Lijn
busbezoek
busbezoek
busbezoek
busbezoek
busbezoek
busbezoek