Havenbus in Zeebrugge floreert

De Havenbus brengt werknemers in de haven van Zeebrugge tot aan de deur van het havenbedrijf.

Havenbus Zeebrugge

Werknemers van het havenbedrijf in Zeebrugge maken gebruik van de Havenbus om op het werk te geraken. Vooral tijdens het "kiwiseizoen" van mei tot oktober heeft de bus met een gemiddelde van zo’n 3.000 boekingen per maand een goede bezetting. De maand september was goed voor zo'n 5.000 reservaties.

 

In totaal heeft de bus, die ondanks corona volledig operationeel bleef, dit jaar tot nu toe ongeveer 27.000 passagiers vervoerd van en naar de haven.

De Havenbus brengt werknemers in de haven van Zeebrugge tot aan de deur van het havenbedrijf. Opstappen kan in Brugge, Dudzele, Oostende, Bredene, De Haan, Wenduine, Blankenberge en Zeebrugge Dorp. Gino Tours uit Jabbeke, onderdeel van Keolis Belgium, zorgt voor het operationele werk en voert de busritten uit.

Sinds 2007 is de Havenbus een vast transportmiddel voor werknemers in het havengebied van Zeebrugge. Mensen die niet over een eigen wagen beschikken of de wagen niet willen of kunnen nemen, geraken met de bus toch vlot op het werk. Bovendien is het rijschema van de bus afgestemd op de ploegenplanning van de havenbedrijven en kan men dus zeer vroeg of laat in de avond nog op het werk en terug thuis geraken. Dit is een perfect voorbeeld van vervoer op maat in functie van bedrijven.