Keolis Groep doorstaat de crisis en versnelt zijn energietransformatie

Keolis boekte in 2020 internationaal een omzet van 6,1 miljard euro, een daling met 7,5%. De operationele rendabiliteit van de Groep bedraagt 532 miljoen euro, een daling met 24%. Deze daling is te wijten aan de gezondheidscrisis en de daling van het aantal reizigers op de netwerken. De netto-impact van de gezondheidscrisis bedraagt -189 miljoen euro. De recurrente nettowinst bedraagt bijgevolg -€101 miljoen (tegenover €47 miljoen in 2019).

De internationale activiteit was commercieel gezien zeer sterk, vooral dankzij de gunning van het eerste forensentreincontract van de Groep in Australië en de verlenging van het forensentreincontract in Boston (VS). In Frankrijk is Keolis erin geslaagd haar leiderschap in het stedelijk vervoer te consolideren met de vernieuwing van verschillende netwerken, alsook haar marktaandeel in het voorstedelijk vervoer.

In 2020 heeft Keolis haar acties ter ondersteuning van de energietransitie voortgezet, wat onder meer blijkt uit de lancering van twee grote netwerken van elektrische bussen: het grootste in Europa in Nederland en in Bergen, Noorwegen.

De Groep verhoogt het engagement om het dagelijkse leven in steden en gemeenschappen te verbeteren door veilige, slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen te bedenken en te exploiteren die voor iedereen toegankelijk zijn.