Keolis sterk aanwezig op de FBAA Jobdays

Het seizoen van de jobdagen is volop bezig! Onze sectorfederatie, de FBAA (De Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers), organiseerde begin dit jaar jobdagen om het beroep van chauffeur in een positief daglicht te zetten en samen met de autocar- en busbedrijven het personeelstekort tegen te gaan. Dit doet de FBAA in het kader van haar project “BEchauffeur.BE” om kandidaat-chauffeurs te begeleiden en aan te werven.

Keolis is steeds vertegenwoordigd op de ontmoetingsdagen van de FBAA en we dragen ons steentje bij aan de activiteiten en acties die er georganiseerd worden. Onze recruiters Elise Falmagne en Els Peeters werden geïnterviewd op de jobdag in Temse en verschenen in de Car & Bus e-zine. Ook Sarah Baudoux (Recruiter in Wallonië) en Nadia De Biasi (Recruiter in Vlaams-Brabant en Limburg) waren aanwezig. De jobdagen van de sectorfederatie vonden ook plaats in Mornimont, Haren en Bierset.

Els Peeters HR

Els Peeters - Recruiter bij Keolis

“Ik was aangenaam verrast door de attitude van de kandidaten, ze zijn goed voorbereid en heel bewust met hun loopbaan bezig. Wij nodigen hen uit in ons bedrijf. Zo kunnen zij Keolis en het leven rond de bus wat leren kennen. We benadrukken ook dat onze instructeurs hen op een individuele manier ondersteunen in het behalen van het rijbewijs en de andere noodzakelijke documenten. Wanneer een chauffeur zes maanden in dienst blijft bij Keolis, betalen we de examengelden terug, dat is een inspanning die we doen. We zijn blij dat we op zulke jobdagen ons bedrijf in de schijnwerpers kunnen plaatsen bij een aantal gemotiveerde kandidaat-buschauffeurs. Daar winnen we allemaal bij.”

Elise Falmagne - HR-consultant recruitment bij Keolis

“Het was de allereerste keer dat ik Keolis vertegenwoordigde op een ontmoetingsdag, dat vond ik echt tof. Het is ook aangenaam om de kandidaten gewoon eens fysiek te zien. Ik ben het gewoon om de kandidaten vooral telefonisch aan de lijn te hebben of ze digitaal te leren kennen. Het was dus fijn om de kandidaten meteen fysiek te ontmoeten. Waarom het belangrijk is om aanwezig te zijn? Op zulke infodagen is het sowieso een goede kans om over Keolis te spreken, onze Keolis Drivers Academy toe te lichten en onszelf op de kaart te zetten.”

Elise Falmagne