Keolis Travel up and running!

Keolis Travel is back in business. En hoe?! De nieuwe ploeg, onder leiding van kersvers Travel Manager Nathanja van der Weide, staat sterker dan ooit tevoren. “De drive is hier enorm,” vertelt Nathanja met een grote glimlach.

Keolis Travel Team

Nathanja is een Nederlandse vrouw die jarenlang in Venezuela gewoond en gewerkt heeft. Ze is perfect drietalig: ze spreekt Nederlands, Engels en Spaans. Sinds januari 2023 is ze aan de slag als Travel Manager bij Keolis Travel, gelegen in het prachtige gebouw van Toerisme Vlaanderen op de Grasmarkt in Brussel. Ze werkt er samen met Travel Agents Ricardo, João en Evelyn. In de weekends springen nog twee studenten bij, Urielle en Justine. Opvallend: het team spreekt verschillende talen, waaronder allen vloeiend Spaans, Engels, Frans maar ook Duits, Portugees en Nederlands.

“Dat komt omdat een groot deel van de toeristen Spaanstalig zijn,” legt Nathanja uit. “Het is dus belangrijk dat we ons aanpassen aan het profiel van onze voornaamste klanten. Maar we begroeten klanten consequent in het Nederlands, uit respect voor Toerisme Vlaanderen en de geschiedenis van onze hoofdstad. Meertaligheid is een verrijking, zeker in onze sector.”

Met Brussels City Tours organiseert Keolis Travel brochurereizen naar verschillende bestemmingen. Het vervoer wordt voorzien door Keolis. De cijfers zijn meteen heel goed voor het eerste semester van 2023. “Dit mede dankzij de steun van Gaëtan Binet, Emily Coenegrachts en de communicatiedienst. De interesse in Keolis Travel is aanwezig en we voelen ons gewaardeerd.”

Werken in de toeristische branche is niet altijd evident. Keolis Travel werkt met een onthaal dat zeven dagen op zeven open is. “Alles gebeurt tegenwoordig digitaal, maar het onthaal moet warm en persoonlijk zijn. We worden soms beschouwd als een toerismedienst of het loket van Toerisme Vlaanderen, dus dan is dat persoonlijk contact noodzakelijk.”

Gelukkig ontbreekt de motivatie niet bij de jonge en dynamische ploeg. “Voor mij is dit niet werken, dit is een hobby. De drive is hier enorm. Mijn team heeft veel fijne ideetjes en een frisse kijk op de toerismeactiviteiten. Ook onze chauffeurs werken zeer goed samen met de gidsen, ze zijn op elkaar ingespeeld. Samen zorgen we voor een onvergetelijke uitstap."

Wat staat er nog op de planning? “Binnenkort wordt ons kantoor volledig hernieuwd,” vertelt Nathanja. “Op vlak van onze dienstverlening trekken we de kaart van verdere digitalisering en automatisering, al blijven we onze warme persoonlijke aanpak behouden. Mocht je zelf in de buurt zijn van de Grote Markt, spring dan gerust eens binnen bij ons!” aldus Nathanja.

Travel Manager Nathanja van der Weide: “Voor mij is dit niet werken, dit is een hobby. De drive is hier enorm. Mijn team heeft veel fijne ideetjes en een frisse kijk op de toerismeactiviteiten. Ook onze chauffeurs werken zeer goed samen met de gidsen, ze zijn op elkaar ingespeeld. Samen zorgen we voor een onvergetelijke uitstap."

Nathanja