Keolis Vlaanderen is officieel SDG-Pioneer

Stefan Bomans werkt al enkele jaren aan het beleid van duurzaam ondernemen. “Bij het ontstaan van het nieuwe transformatieprogramma de Keolis Way in 2021, zijn we pas beginnen beseffen hoeveel acties we al deden met Keolis Vlaanderen,” legt Stefan uit. “De Keolis Way werkt met 4 doelgroepen (onze mensen, onze planeet, onze passagiers en onze partners). Daardoor biedt het een sterk kader om te werken rond duurzaam ondernemen. We willen onze acties niet enkel intern houden, maar ook heel graag aan de buitenwereld tonen.”

Het heeft immers veel voordelen dat je als bedrijf werkt rond duurzaam ondernemen. Stefan: “Naast het feit dat we een steentje bijdragen aan een betere wereld, bouw je een reputatie op met een beleid dat bijdraagt aan het succes van onze onderneming, je laat aan alle stakeholders zien dat je begaan bent met een duurzame wereld. Globaal genomen leeft het thema van duurzaam ondernemen veel sterker dan enkele jaren geleden.”

Daarom besliste Keolis Vlaanderen om deel te nemen aan het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). In dit project wordt er gewerkt met de duurzame ontwikkelingsdoelen ofwel de sustainable development goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. “Om SDG-Pioneer te zijn, moet je minstens drie jaar in het traject stappen en minstens 10 actiepunten per jaar uitwerken en uitvoeren,” zegt Stefan. “Bovendien moeten alle 17 SDG’s behandeld zijn na deze 3 jaar. In mei zijn we geslaagd voor de periode van drie jaar, dus we zijn met Keolis Vlaanderen officieel SDG-Pioneer!”