Lijst van ISO14001-certificaten breidt fors uit

Keolis Belgium zet voortdurend in op duurzaamheid. Met trots melden we dat we zeven nieuwe ISO14001-certificaten behaald hebben, dit omdat we veel aandacht spenderen aan milieuprestaties binnen de werking van de eigen organisatie. Dirk Van den Brempt, QSHE-manager: “Dit realiseren we dankzij het engagement van alle betrokken collega’s.”

Nadat de eerste golf van audits een jaar geleden heeft plaatsgevonden, breidt Keolis Belgium haar lijst van ISO14001-certificeringen voor milieumanagement fors uit. In november 2022 ontvingen we als eerste private bus- en autocarbedrijf ISO14001-certificaten voor vier filialen, maar daar komen nu in één klap zeven nieuwe certificaten bij. Het gaat om Eurobus Holding, Voyages Lenoir te Ghislenghien, Transports Penning te Bastogne, Cintra te Hannut, Dony te Borgloon, Trimi te Edegem en Bus4You te Geraardsbergen.

Het behalen van zulke certificaten doen we niet zonder reden. “Via allerlei engagementen en actieplannen dragen we bij tot het behoud van de planeet,” vertelt Dirk. “Aangezien mobiliteit en vervoer een impact hebben op het klimaat, willen we het milieu zo goed als mogelijk beschermen en vervuiling maximaal tegengaan.”

Het ISO14001-project wordt uitgevoerd in het kader van het bedrijfsproject "The Keolis Way", specifiek binnen de pijler “Planeet”. Op die manier draagt Keolis bij aan een duurzame toekomst.

De volgende golf van audits is gepland in de tweede helft van 2024.

Vincotte ISO14001