Mijlpalen nieuwe mobiliteit Noord-West-Europa en Australië

Eerste volledig autonome buslijn met elektrische shuttles in het verkeer

Keolis heeft een eerste buslijn volledig met autonome elektrische shuttles gelanceerd in het reguliere verkeer in de regio île-de-France, Parijs. Deze nieuwe buslijn zal de bestaande busdienst aanvullen door een last mile-oplossing te bieden voor het lokale werkgelegenheidsgebied. Nog tot juni 2022 rijden drie autonome (Navya) shuttles tussen het bedrijvenpark Pas-du-Lac in Montigny-le-Bretonneux en het station Saint-Quentin-en-Yvelines-Montigny-le-Bretonneux, over een traject van 1,6 km. De shuttles doen drie haltes aan en rijden in de spits elke acht minuten en in de daluren elke 17 minuten. De service wordt gratis aangeboden op werkdagen tussen 7.30 en 20.00 en is opgenomen in de reisplanner app. De regio heeft de nodige aanpassingen gedaan om de shuttles en hun geïntegreerde technologie veilig te laten werken in druk verkeer.

autonome bus
Transport on demand

Transport on demand service in Australië wegens succes verlengd

KeoRide, de on demand service in Mount Barker (Zuid-Australië) werd wegens succes voor de tweede keer verlengd tot juni 2021. Daarbij is sinds begin dit jaar het verzorgingsgebied met 50% gegroeid door uitbreiding in de Adelaide Hills. Sinds de start in januari 2020 wordt de on demand service omarmd door de gemeenschap en is er een continue klanttevredenheid van 97%. De feedback van klanten wordt voortdurend gebruikt om de service aan te passen aan de behoeften van de gemeenschap. Uit recent klantonderzoek blijkt dat 86% van de respondenten het ermee eens is dat de service een gemeenschapsvoordeel biedt, waarbij 46% de service gebruikt om verbinding te maken met de Park&Rides om over te stappen naar Adelaide Metro-services.

Ook is de tarifering veranderd. Klanten hebben de mogelijkheid om hun metroCARD te gebruiken en profiteren van een gratis overstapfunctie van twee uur bij aansluiting op een andere Adelaide Metro-transportdienst. De optie om via de app met een creditcard te betalen, blijft ook beschikbaar. Keolis exploiteert sinds januari 2020 KeoRide-diensten in Mount Barker, met maximaal vijf voertuigen tegelijk op de weg en heeft 80.000 passagiers vervoerd in de eerste 12 maanden van de proef.

Keolis rijdt steeds schoner in Noord-West Europa

Keolis werkt samen met haar opdrachtgevers aan de groene transitie van openbaar vervoer en daarmee aan een gezondere leefomgeving voor inwoners van regio’s door het verminderen van CO2 uitstoot en geluidsoverlast.

Door veilige, slimme en duurzame mobiliteitsoplossingen voor te stellen en te gebruiken die voor iedereen toegankelijk zijn, verbetert Keolis het dagelijkse leven in steden en gemeenschappen.