Paul woont in Geraardsbergen, werkt sinds 1988 met bussen en werkt al zeker 11 jaar bij FlandersBus in Halle. Wanneer Paul de vraag krijgt wat hij precies doet bij Keolis Halle, beschrijft hij zichzelf als een “koerman”. “Ik ben iemand die zeer flexibel bijspringt waar nodig,” legt Paul uit. “Zo doe ik niet enkel vaste lijnritten voor De Lijn, maar neem ik de shuttledienst van Halle voor mijn rekening, doe ik af en toe wat garagewerk, lever ik soms onderdelen… Allerlei zaken.” Een echte “bijspringer” die ten dienste staat van zijn collega’s.

Shuttledienst Halle Centrum

Op donderdag en zaterdag kan je Paul terugvinden in de Shuttlebus van Keolis, een oplossing die de parkeerdruk in de stad sterk vermindert. “Elke donderdag van 9u tot 14u en zaterdag van 9u tot 18u breng ik passagiers van de randparkings naar het centrum van de stad. Voor Hallenaars is deze pendeldienst volledig gratis. Intussen kennen de mensen van de shuttledienst mij en ken ik hen. Dat maakt het ontzettend plezant, je kijkt ernaar uit om je passagiers terug te zien en een praatje te slaan.”

Zowel het schepencollege van Halle als de Hallenaars zelf zijn het erover eens: je zou enkel en alleen al de shuttlebus nemen door het enthousiasme en de glimlach van de chauffeur. Paul is niet enkel een lichtpuntje van de marktbezoekers, maar is uitgegroeid tot een vaste waarde voor de stad Halle. Een fijne rit zonder parkeerstress!

Sociaal contact

Corona heeft de voorbije twee jaar jammer genoeg een impact gehad op dat sociale contact. “Gelukkig heb ik mijn werk wel altijd kunnen blijven doen ondanks het uitbreken van corona, hoewel het aantal passagiers drastisch afgenomen was. Op werkvlak heb ik dus gelukkig geen hinder gevonden. Maar het sociale contact, dat was moeilijker. Met elkaar praten werd plots heel moeilijk door het dragen van mondmaskers en door de afscherming.”

“Gelukkig valt nu alles stilaan terug in de plooien. Hoe ik de toekomst bekijk? Positief. Als chauffeur heb je altijd werk en ik doe het enorm graag. Ik hoop dat ik dit nog jaren kan blijven doen, want het is echt een passie.”

 

Merci Paul! #MerciChauffeur #TeamChauffeur #TeamKeolis

Wat is het belangrijkste kenmerk van de job als buschauffeur voor Paul? Het sociaal contact met de mensen. “Ik maak snel contact met de mensen,” vertelt Paul lachend. “Hoe moet je dat zeggen… Ik beschrijf mezelf vaak als “de plezante”. Ik kan mensen amuseren, zo amuseer ik mezelf ook. Op die manier ken je iedereen die op je bus zit in een mum van tijd.”

Paul Van Damme