VacciBus Keolis versterkt Brusselse vaccinatiecampagne

 

Tegen eind januari wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dat 90% van de volledig gevaccineerde Brusselaars een boosterprik gekregen heeft. Met onze vaccinatiebussen versterken we deze Brusselse vaccinatiecampagne en bieden we een creatieve mobiliteitsoplossing op maat. In Brussel rukt volgens de overheid de omikronvariant sneller op dan andere delen in België omwille van de lagere vaccinatiegraad in onze hoofdstad.

Er staat een behoorlijke rij aan te schuiven om een vaccinatie te krijgen. Onze Vacci-Bus staat aan de vroegmarkt Mabru in Brussel. Brusselaars kunnen er zich coronaproof laten prikken zonder afspraak.

"Er zijn meer en meer nieuwe regels, daarom wil ik nu de derde dosis krijgen. Binnenkort vertrek ik naar het buitenland, dus dan hebben we de booster nodig," vertelt iemand die staat aan te schuiven.

Brusselse vaccinatiecampagne

Brussel vaccineert onder meer in vaccinatiebussen, om de drempel voor een vaccinatie zo laag mogelijk te maken. De mobiele teams bezoeken plekken waar veel mensen samenkomen, zoals parken, evenementen of markten. Iedereen die dat wil, en nog niet (voor een derde keer) gevaccineerd is, kan er snel en eenvoudig een vaccin krijgen. De vaccinatiebussen versterken op die manier de lokale acties.

Omgebouwde schoolbussen

De samenwerking met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad (GGC) werd in juli 2021 gestart en wordt verder gezet tot juli 2022. We zijn gestart met 5 voertuigen, type Mercedes Atego schoolbussen, en één reservevoertuig. Op dit moment rijden er 3 voertuigen rond, maar zullen in februari en maart stilaan afgebouwd worden. Deze voertuigen rukken doorheen de week dagelijks uit en zijn beschikbaar van 10:00 tot 18:00, soms ook in de weekends.

Om de schoolbussen om te bouwen tot vaccinatiebussen, moest een groot deel van de stoelen worden verwijderd en moesten klaptafels en ander klein materiaal worden aangeschaft. Met de nodige flexibiliteit, zijn er ontzettend veel mogelijkheden met bussen: gaande van kantoren op wieltjes, naar een rijdend atelier tot een compact informatiecentrum.

Creatieve oplossingen op maat

Als Keolis denken we graag mee hoe we ten dienste van onze gemeenschap kunnen staan. Dat doen we uiteraard op mobiliteitsvlak, daar waar we de vaccinatiecampagne mee kunnen helpen versnellen en vereenvoudigen. Dankzij onze vaccinatiebussen kan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nu meer mensen bereiken die anders moeilijk of niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen om zo het aantal gevaccineerden verhogen.

Vaccinatiebus Brussel