Vijf gemeenten en Keolis leggen shuttles in naar het vaccinatiecentrum

De vaccinatiecampagne begint op volle toeren te draaien en dus schakelen ook vijf kustgemeenten een versnelling hoger. Om het hun inwoners zo eenvoudig mogelijk te maken om zich te laten vaccineren, leggen Veurne, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde en Alveringem met Keolis Belgium shuttlebussen in naar het vaccinatiecentrum Furnevent. Sinds vrijdag 12 maart kunnen alle inwoners COVID-proof om een vaccin, ook wie zelf geen vervoer ter beschikking heeft. 

Keolis Furnevent Veurne

Gratis vervoer naar het vaccinatiecentrum

Sinds 12 maart kunnen inwoners die hiervan gebruik wensen te maken op een bus van Keolis stappen aan drie haltes in de buurt. Die haltes zijn makkelijk toegankelijk en bevinden zich aan het station van Koksijde en Veurne en AZ West. Het vervoer zal op regelmatige basis worden geëvalueerd en aangepast indien nodig. Zo kan iedereen gratis en zonder problemen naar het vaccinatiecentrum. Nadat de inwoners hun vaccin gekregen hebben, worden ze terug afgezet aan de halte. 

De veiligheid aan boord wordt gegarandeerd, want op de bus draagt iedereen verplicht een mondmasker. Er is ook desinfecterende handgel ter beschikking en Keolis zorgt ervoor dat de bussen tussen elke rit worden gedesinfecteerd. Tijdens de rit worden zetels vrijgehouden zodat mensen afstand kunnen bewaren.

Hanne Deschacht, verantwoordelijke bij Keolis Gino Tours, is tevreden met deze samenwerking: “Dankzij de maatregelen die wij al enkele maanden nemen, garanderen wij een veilige rit naar het vaccinatiecentrum. We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen aan de vaccinatiecampagne door vervoer te voorzien voor wie dat wil. We laten ook de chauffeur kennis maken met de werking van het vaccinatiecentrum zodat de samenwerking vlot kan verlopen.”