Allereerste conceptbus is leeromgeving en eyecatcher

Keolis is de partner voor conceptbussen op maat. We creëren een bus volledig naar jouw wensen. Een conceptbus kan ingezet worden als leeromgeving op school, maar is ook een eyecatcher op beurzen of evenementen waar je met technologische snufjes je product of dienst kan voorstellen. Een conceptbus kan ook bij klanten geparkeerd worden om ter plaatse een bedrijfsvoorstelling te geven.

Databuzz vol technologie

Keolis creëerde in samenwerking met IMEC-SMIT-VUB de allereerste conceptbus: de Databuzz. Deze hypertechnologische bus wordt ingezet als een unieke mobiele ontdekkingsplaats voor leerlingen. De Databuzz reist door de wereld vol data en is het eerste 100 % elektrische, mobiele lab dat nieuwe educatieve technologieën naar scholen brengt. Het initiële doel is om datageletterdheid van leerlingen te verhogen maar de Databuzz heeft zoveel meer mogelijkheden.

De bus is 12,8 meter lang, 2,55 meter breed en 2,91 meter hoog. Het voertuig beschikt ook over een uitschuifbare luifel van 3 meter. De bus is 100% elektrisch en heeft om volledig te functioneren een aansluiting van 400V (32A) nodig. Een aansluiting van 230V is ook mogelijk, maar dan zijn niet alle functionaliteiten beschikbaar. De Databuzz wordt verbonden met het lokale wifi-netwerk.

De Databuzz wordt door Keolis zelf gebruikt voor een roadshow in de 15 Vlaamse vervoerregio’s. Dankzij de touchscreens aan boord kunnen we verhalen op maat van de bezoeker vertellen en dynamische voorbeelden geven, waardoor de presentaties echt interessant worden.

Databuzz
  • Databuzz interior
  • Databuzz
  • in the databuzz
  • databuzz