KeoRide

Vervoer wanneer je wil, waar je wil

Het leven is complexer dan dienstregelingen en kaarten. Wat als jij de controle over het 'waar' en het 'wanneer' in je dagelijkse woon-werkverkeer zou kunnen terugnemen? Met onze toepassingen KeoRide en Ke’Op heeft Keolis de expertise om een passende oplossing te bieden voor de mobiliteitsbehoeften van mensen. Transport On Demand, of vraaggestuurd vervoer, verbindt de locatie van de gebruiker met het openbaar vervoer of het openbaar vervoer met een bedrijf. Onze chauffeur komt aan wanneer je klaar bent om te gaan en brengt je naar een overstapmogelijkheid op openbaar vervoer.

Een geoptimaliseerde flexibele route, vervoer op maat

Dankzij een app kunnen klanten een Keoride boeken via chauffeurs die in dezelfde richting reizen. Het berekent een geoptimaliseerde flexibele route om klanten dicht bij hun bestemming op te halen en af te zetten. Het voertuig beschikt over track-en-trace waardoor je als klant het voertuig kunt volgen. Zo blijf je in realtime op de hoogte van wanneer de chauffeur aankomt.

Vervoer op vraag kan perfect ingezet worden in gebieden met weinig mogelijkheden tot openbaar vervoer, of geïntegreerd worden als aanvulling op het bestaande openbaar vervoer. Afhankelijk van de noden kunnen grote of kleine voertuigen ingezet worden.

Vervoer op vraag kan een meerwaarde betekenen voor:

  • Afgelegen industriezones en slecht bereikbare plaatsen
  • Voor- en natransport bij openbaar vervoer (first- en last-mile)
  • Voorstedelijk gebied met lage bevolkingsdichtheid
  • Plaatsen met een ongebruikelijke vervoersstroom
  • Plaatsen met weinig passagiers op het openbaar vervoer in daluren

De aanpak van Keolis voor vraaggestuurd vervoer is gebaseerd op de best mogelijke oplossing op het mobiliteitsprobleem. We kiezen de technologie die bij het probleem past. Keolis zoekt niet de commerciële oplossing, die extra mobiliteitsproblemen kunnen veroorzaken. We zoeken wel het evenwicht tussen openbaar vervoer en aanvullend vervoer. Onze aanpak zorgt voor een slimme integratie in het openbaar vervoer en bestaande mobiliteitsoplossingen.

Als first- en last-mile

Keolis heeft wereldwijd al enkele projecten uitgevoerd waar het vraaggestuurde model geslaagd is. In Australië heeft ons filiaal Keolis Downer met succes KeoRide ingevoerd als first- en last-mile oplossing om een eenvoudige verbinding met het openbaar vervoer te creëren met korte wachttijden. De chauffeurs pikken de klant op van thuis, een pick-uppoint of een bushalte in de buurt. Hiervoor worden personenvoertuigen ingezet met als doel kleine groepen snel te vervoeren. Het grote voordeel van dit model is dat er geen extra parking gecreëerd hoeft te worden en dat de klant slechts korte afstanden te voet moet afleggen.

Als openbaar vervoer

Nog in Australië werd het project KeoRide geïntegreerd als oplossing voor openbaar vervoer rondom een industrieterrein. Werknemers worden thuis of op een afgesproken punt opgepikt en naar het bedrijf gebracht en terug. Deze wijze van on-demand vervoer haalt een groep mensen om vervolgens naar hun afzonderlijke punt van bestemming gebracht te worden. Deze dienst, die een soort van carpoolservice is, is bedoeld om mensen aan te moedigen hun auto's te ruilen voor een nieuwe manier van vervoer van en naar het werk of de universiteit. Enkele voordelen zijn dat men geen parking hoeft te voorzien of te betalen en dat men minder tijd kwijt is op het openbaar vervoer.