Elektrische bussen voor privévervoer

Keolis zet in op alternatieve vormen van mobiliteit. Zo kan ook elektrisch vervoer niet ontbreken. Maak kennis met onze elektrische voertuigen, zowel voor openbaar als privé vervoer, zowel grote als kleine voertuigen. Elektrische voertuigen zijn milieuvriendelijk, zeer wendbaar en produceren weinig geluid. Dankzij onze internationale projecten hebben we bovendien een expertise waarop je kan bouwen.

Elektrisch privévervoer

Kleine elektrische shuttles

Ook voor events of privévervoer kunnen elektrische voertuigen ingezet worden. Onze elektrische shuttlebusjes zijn zeker en vast een eyecatcher op je evenement. Deze e-shuttles bieden plaats aan 14 personen en hebben een autonomie van ongeveer 100 km. Ze zijn stil, wendbaar, milieuvriendelijk én betaalbaar. Wij kunnen de shuttle bovendien personaliseren met je logo of reclame op de achterruit.

De elektrische busjes werden reeds ingezet:

  • voor rondleidingen op bedrijven of tussen een (afgelegen) parking en een bedrijfssite
  • als pendeldienst tussen een parking en een stadscentrum of markt of als aanvulling op het openbaar vervoer
  • op events zoals huwelijken, bedrijfsfeesten of stadspromotie, festivals en andere events

Veiligheid in het verkeer is het allerbelangrijkste en dus ook onze prioriteit. Daarom garanderen wij dat onze voertuigen voorzien zijn van de nodige vergunningen. Ook onze chauffeurs zijn in orde met hun rijbewijs D en de permanente vorming.

Elektrische busjes Keolis
elektrische bus Keolis

Elektrische bussen voor grotere groepen

Keolis breidt zijn wagenpark geregeld uit met nieuwe elektrische voertuigen. Zo rijden er twee elektrische bussen voor Cobelpro tussen de Zuiderpoort en het station Gent-Sint-Pieters. De medewerkers van het bedrijventerrein genieten zo van gratis elektrisch busvervoer.

Elektrische voertuigen maken van woon-werkverkeer ook een unieke ervaring. Als pendeldienst naar het werk of de industriezone is een elektrisch voertuig ideaal.

Elektrisch openbaar vervoer op maat

Elektrische minibussen voor binnenstad en vervoer op maat

Kleinere bussen zijn ideaal voor de binnenstad en vervoer op maat. Denk maar aan een stadsshuttle of een shuttle tussen parking en eventlocatie. De voertuigen zijn stil, ecologisch en kunnen perfect ingezet worden in de lage emissiezones (LEZ).

Het stadsbestuur van Brugge en Keolis voerden een testproject uit met een elektrische busje voor aanvullend openbaar vervoer. Een oplossing voor mobiliteit met zo weinig mogelijk overlast werd gezocht en gevonden in een klein, wendbaar en 100 % elektrisch voertuig. Tijdens dit project van 3 maanden werd de elektrische bus grondig getest en goed bevonden door passagiers, weggebruikers en stadsbestuur. In samenwerking met Stad Gent zet Keolis nu ook sinds 2021 elektrische bussen in als pendeldienst tussen PR Weba en het centrum.

Elektrische bussen voor kern- en aanvullend net

De grotere bussen zijn dan weer geschikt voor het kern- en aanvullend net in stedelijke of landelijke gebieden. Keolis heeft internationaal al heel wat projecten lopen met grote bussen op verschillende openbaarvervoersnetten.

Op vervoersnetten in Frankrijk, Australië en Canada zorgen elektrische bussen voor een milieuvriendelijke en duurzame oplossing. Zowel regionaal als stedelijk vervoer, maar ook interstedelijk vervoer en luchthavenvervoer gebeurt er volledig elektrisch. Al deze projecten tonen aan dat Keolis klaar is voor de toekomst en bewijzen de expertise van Keolis op het vlak van elektrische en nieuwe mobiliteit. In Zweden wordt reeds 94 % van onze vloot aangedreven door alternatieve brandstoffen, waaronder elektriciteit.

Keolis wil organisatoren en overheden bijstaan in hun engagement om duurzame mobiliteit te stimuleren en te promoten. De voordelen van een elektrisch voertuig zijn dan ook eindeloos. Het is niet alleen milieuvriendelijk, het beperkt ook de geur- en geluidshinder tot een absoluut minimum voor voetgangers en omwonenden.