Een nieuwe wind bij Taxis Melkior

Met Valérie Bailly waait er een nieuwe wind bij Taxis Melkior. Haar empathie, luisterbereidheid, welwillendheid en flexibiliteit zorgen voor een goede dynamiek in onze Luikse dochteronderneming.

Taxis Melkior, de dochteronderneming van Keolis Belgium, is het grootste taxibedrijf van Luik en staat bekend om haar professionaliteit en zijn vloot van recente voertuigen. Met meer dan 100 collega’s en meer dan 110 jaar ervaring, heeft het een goede reputatie opgebouwd in de taxisector in de Luikse regio.

 

Het bedrijf kreeg helaas een zware klap in de zomer van 2021: het hoofdgebouw kwam volledig onder water te staan door de overstromingen van de Vesdre, een aftakking van de Maas. Valérie Bailly, manager van Taxis Melkior: "Ondanks deze zware tegenvaller, hebben onze collega’s de handen in elkaar geslagen. De beheerder van de telefooncentrale van die dag, Valérie Marquet, bleef aanwezig op kantoor tijdens de overstroming. Op een zeker moment had ze zelfs water tot boven haar knieën. Ze verliet het gebouw pas wanneer haar collega’s de telefonische dienstverlening op afstand konden overnemen.” Een geluk bij een ongeluk: de organisatie is volledig papiervrij geworden en heeft nu alles gedigitaliseerd. Eind 2021 ging Armand Zambon met pensioen als manager van Taxis Melkior na 30 jaar dienst. Zijn goede humeur en kennis van de sector laten een indruk na bij het bedrijf. Zelfs tot op vandaag blijft hij zijn collega's inspireren.

Valérie Bailly de Taxis Melkior

In januari 2022 nam Valérie Bailly de leiding over van Taxis Melkior. Ondanks de grote uitdagingen waarvoor ze stond, vond ze een mooie balans tussen leidinggeven en tegelijk dicht bij haar mensen staan. Ze spendeert veel aandacht aan persoonlijke gevoeligheden en de noden van haar collega’s. Binnenkort lanceren ze bij Taxis Melkior een nieuwe applicatie voor klanten waarmee gebruikers een taxi kunnen reserveren. Bovendien kennen ze de prijs van een ritje op voorhand en kunnen ze de locatie van de taxi live bekijken. Daarnaast willen ze op termijn ook een nieuwe website lanceren en hun voertuigen voorzien van nieuwe bestickering. Tot slot heeft Valérie de ambitie om met Taxis Melkior de leiderspositie over te nemen binnen de sector van personenvervoer in Luik.

Interview met Olivier Auger, administratief medewerker bij Taxis Melkior

Je werkte 14 jaar in het team met de vorige manager van Taxis Melkior, Armand Zambon. De managerswissel ging vrij vlot, hoewel het plaatsvond vond in de periode van de overstromingen. Terwijl Armand Zambon zich bezig hield met de materiële schade, nam Valérie de dagelijkse leiding over nog voordat ze manager werd. Zo werd ze eigenlijk al klaargestoomd voor de functie. Hoe heb jij de overgang naar de nieuwe manager Valérie ervaren?

OlivierValérie heeft als manager heel wat veranderingen met zich meegebracht. Ik heb het gevoel dat ik meer initiatief kan nemen en dat ik echt verantwoordelijk ben voor mijn takenpakket. Het gevoel van autonomie en vertrouwen, dat vind ik erg belangrijk. Ik ben zeer optimistisch over de toekomst van Taxis Melkior, samen met Valérie als manager en ons geweldig team. Met deze fijne dynamiek en creativiteit kunnen we alle uitdagingen aan, zoals bijvoorbeeld de komst van concurrent Uber in Luik in 2024-25.

Olivier Auger de Taxis Melkior
Sadok Ben Sadok de Taxis Melkior

Woordje van Sadok Ben Sadok, Taxichauffeur met nachtdiensten

"Als taxichauffeur heb ik een vrij zware job: ik werk 's nachts en 6 dagen per week. Taxis Melkior heeft een eigen dynamiek als taxibedrijf, daarom ben ik erg blij met mijn werkgever. Het is veruit de beste plek om te werken."