Efficiëntere werkplaatsen in Vlaams-Brabant

Dankzij een doorgedreven inzet van de werkplaatsverantwoordelijken en mecaniciens bij Modern Toerisme, STACA en Flanders Bus zijn de ateliers KIHM. Met het bedrijfsproject KIHM industrialiseert en harmoniseert Keolis de onderhoudsprocessen. In Vlaams-Brabant werd daarvoor heel hard gewerkt en kunnen de medewerkers trots zijn op hun KIHM-prestaties.

 

Jeroen Bellemans, verantwoordelijke voor de KIHM-uitrol, legt uit wat er gebeurd is: “De werkplaats van Halle werd geïntegreerd in die van Groot-Bijgaarden. Dit leidt tot een mutualisatie van planning en bestellingen onder de dagelijkse leiding van Didier De Kock en Chris Wets.  Bovendien werd gewerkt aan een betere communicatie.”

“Wat de collega’s hier verwezenlijkt hebben, is echt een prestatie,” aldus Jeroen. “Dankzij hun inzet en medewerking hebben we de garages beter georganiseerd waardoor we efficiënter en kostenbesparend kunnen werken. Maar het werk is nog niet gedaan, want geregeld zijn er opvolgaudits om te zien wat nog beter kan en of de doorgevoerde verbeteringen nog steeds gevolgd worden.”

Ondertussen worden ook de werkplaatsen in Jabbeke, Zulte en Geraardsbergen onder handen genomen. In enkele maanden tijd worden nieuwe methodes aangeleerd om efficiënter en georganiseerder te werken.

Mecanicien bus