Keolis maakt werkzoekenden warm voor de job

Keolis ontving op in juni 10 stagiairs die kennis kwamen maken met het beroep van buschauffeur. In samenwerking met Kiem vzw en de VDAB mochten werkzoekenden een dag stage lopen bij Keolis. De stagiairs volgen op dit moment een voortraject van 9 weken ter voorbereiding van de opleiding tot buschauffeur bij de VDAB. Daarin is ook een dag meerijstage voorzien. Onze chauffeurs ontvingen hen met open armen.

Het doel van de stage was om kennis te maken met het beroep van buschauffeur in de praktijk en om extra informatie te krijgen. De werkzoekende reed mee met een ervaren chauffeur en kon zo al eens proeven van het beroep. Onze chauffeurs deden hun best om op alle vragen te antwoorden over de werksfeer, de uurroosters, plus- en minpunten van de job enz.

De kandidaten werden begeleid door chauffeurs uit verschillende Keolis-stelplaatsen in onder meer Edegem, Kortenberg, Halle, Groot-Bijgaarden en Neder-Over-Heembeek en reden een dag mee met een school- of lijndienst.

Ondanks dat het voor velen vroeg opstaan was, waren de kandidaten heel enthousiast. Na deze vooropleiding via Kiem vzw kunnen de kandidaten beginnen aan hun opleiding bij de VDAB. We wensen de kandidaten alvast alle succes en hopen hen uiteraard graag terug te zien nadat ze hun rijbewijs behaald hebben!