Keolis wint “Car & Bus Employer of the Year Award” van de FBAA

Tijdens de jaarlijkse Lentereceptie van sectorfederatie FBAA namen Katleen Saenen en John Thijs de “Car & Bus Employer of the Year Award” in ontvangst. De Keolis Drivers Academy, het opleidingscentrum dat werd opgericht in 2019 en intussen officieel een rijschool is, heeft al meer dan 300 kandidaten opgeleid tot buschauffeur.

Het begon allemaal in het jaar 2019, toen John Thijs gecontacteerd werd door toenmalig HR-directeur Mario Thysebaert en huidig Operationeel Directeur van Keolis Vlaanderen Dirk Hellemans. “Zij vroegen mij of ik een samenwerking zag zitten met een rijschool om kandidaten op te leiden voor het behalen van een rijbewijs D,” zegt John. “Ik vroeg me af: Waarom doen we dat niet zelf binnen Keolis? En zo is de bal aan het rollen gegaan. Katleen werd als HRBP van Vlaanderen bij het proces betrokken en we hebben samen de Keolis Drivers Academy opgericht.”

“We zitten nu aan meer dan 300 kandidaten die opgeleid werden sinds de oprichting. En het blijft zeer goed draaien bijde KDA,” vult Katleen aan. “We zijn op dit moment een oefenterrein aan het opstarten in Cuesmes bij Bergen, dat binnenkort operationeel zal zijn. Dan zullen we in totaal zeven oefenterreinen hebben met een spreiding over heel België, namelijk in Landen, Edegem, Tildonk, Kelmis, Oostende, Saint-Vincent en dus ook in Cuesmes.”

Die spreiding van de oefenterreinen is nodig, want het doel is om tot 100 kandidaten per jaar op te leiden via de KDA. Ook onze eigen Keolis-chauffeurs kunnen terecht bij de KDA voor een opfrissingscursus of een intensieve opvolging na één of meerdere ongevallen. Op die manier wil Keolis de standaard van haar chauffeurs op een hoog niveau houden en zorgen voor extra begeleiding waar nodig.

Omwille van het succes van de KDA, heeft de sectorfederatie FBAA op haar jaarlijkse Lentereceptie de “Car & Bus Employer of the Year Award” uitgereikt aan Keolis.

John en Katleen bedanken expliciet iedereen die meegewerkt heeft aan het succes van de KDA, met name de rij-instructeurs, de recruiters en de HR-dienst, de planning, de boekhouding, de onderhoudsdiensten en mecaniciens. Ze bedanken ook de directie voor alle steun en om hen de mogelijkheid te bieden dit project tot een succesverhaal te maken.

“Ik ben zeer fier op de werking van de KDA en ook op John, die coördinator en directeur is van de KDA en die zijn job met hart en ziel uitvoert. Dat is de succesformule,” zegt Katleen.

 

“Het is een mooie erkenning van het harde werk dat we op korte tijd geleverd hebben, zeker van de federatie!” concludeert John.

 

Katleen en John FBAA-Award

Interesse om zelf je rijbewijs D te behalen via de KDA?