Maak kennis met onze gepassioneerde schoolchauffeur Marcel (70)

Marcel De Leeuw werkt als gepassioneerde 70-jarige buschauffeur al sinds 1961 bij Keolis. Vijf jaar geleden ging hij met pensioen, maar besliste om bij Keolis te blijven werken. Hij neemt nog enkele keren per week schoolritten voor zijn rekening.

Marcel is een van de 300 gepensioneerde chauffeurs bij Keolis. Het mobiliteitsbedrijf moedigt haar collega's aan om ook na hun loopbaan te blijven rijden, want het is spijtig om jarenlange ervaring en passie kwijt te spelen.

 

Katleen Saenen, verantwoordelijk voor de rekrutering bij Keolis Belgium, legt uit: "Bij Keolis hebben we het geluk dat we veel gepensioneerde chauffeurs in dienst hebben. Hun trouw aan het bedrijf is van onschatbare waarde, net als hun oprechte passie voor hun werk en hun betrokkenheid bij de kinderen die ze vervoeren. Gepensioneerde chauffeurs waarderen vooral het contact met gezinnen en scholen, en de ochtend- en avondroutes die hun dag tegelijk zekerheid en afwisseling geven. Bovendien hebben ze door hun deeltijds contract als schoolchauffeur overdag tijd om hun eigen activiteiten te doen en hebben ze tijdens schoolvakanties vrijaf, zodat ze tijd met hun kleinkinderen kunnen doorbrengen. Op de weg zijn ze ook rustiger in het verkeer, waardoor ze veilig en verantwoord kunnen rijden. We zijn er fier op om deze ervaren chauffeurs bij ons te hebben en moedigen hen aan hun passie voor het vak te blijven nastreven."

 

Marcel werkt 25 uur per week en verdient elke maand €1.200 bovenop zijn pensioen. Voor hem is blijven rijden niet alleen een kwestie van geld, maar ook een manier om sociale contacten te onderhouden en geestelijk en lichamelijk fit te blijven. "Ik voel me min of meer zo goed als toen ik 20, 30 jaar oud was. De gewrichten zijn iets minder soepel, maar ik ben gezond en rijd graag met de bus. Ik blijf rijden zolang het kan," zegt Marcel.

 

De Franstalige omroep RTL maakte een boeiende videoreportage over Marcel. Je ontdekt er hoe een normale werkdag eruit ziet voor Marcel.

 

Keolis Belgium is steeds op zoek naar gepensioneerde chauffeurs om haar team te versterken. Ben je (bijna) gepensioneerd, heb je een rijbewijs D en ben je graag op de baan? Aarzel dan niet om bij Keolis te solliciteren: je ervaring en passie voor de functie worden enorm gewaardeerd, en je krijgt een extra inkomen boven op je wettelijk pensioen. Meer informatie vind je hier.

Interview RTL Marcel & Katleen

  • RTL Marcel & Katleen 2
  • RTL Marcel & Katleen 3
  • RTL Marcel & Katleen 1
  • RTL Marcel & Katleen 4