Alle ISO39001-certificaties van Keolis-filialen in België vernieuwd

Veiligheid is prioriteit. Dat is geen holle slogan, maar is een leidraad is onze dagelijkse werking. Een sterke veiligheidscultuur doet wonderen: sinds 2017 heeft Keolis Belgium als eerste Belgische mobiliteitsbedrijf de ISO39001-certificaat voor Verkeersveiligheidsmanagement behaald. Zes jaar na datum hebben we goed nieuws: dit jaar zijn opnieuw alle certificaten van alle Belgische Keolis-filialen vernieuwd tot juni 2026.

45% van de dodelijke arbeidsongevallen zijn verkeersongevallen. Als mobiliteitsbedrijf is het dus erg belangrijk om het risico op een arbeidsongeval zo veel als mogelijk in te perken. De ISO39001-norm bestaat uit gestandaardiseerde richtlijnen rond verkeersveiligheid en is bedoeld om beter en meer gestructureerd met die verkeersrisico’s om te gaan.

Het streven naar deze certificering is een investering in veiligheid, waar onze passagiers, onze collega’s en onze klanten de vruchten van plukken: de frequentiegraad van ongevallen is gedaald met 20%. Dat leidt op zijn beurt tot minder menselijk leed, verminderde kosten en reparaties, minder afwezigheid van collega’s, een verhoogde alertheid en bewustzijn rond veiligheid, een sterke veiligheidscultuur… We maken van veiligheid een levensstijl op de werkvloer.

Dankzij deze investering laten we zien dat we veiligheid erg serieus nemen. Dirk van den Brempt, QHSE Manager van Keolis Belgium, is fier op de hernieuwing van de certificaten. “We hebben dit gerealiseerd dankzij de betrokkenheid van alle teams op lokaal niveau. We maken werk van een systeem dat zo eenvoudig mogelijk is, maar toch voldoet aan de strenge eisen van de veiligheidsnorm. Dat is het geheim recept. Alle collega’s zijn overtuigd van het nut van het certificaat, vooral omdat het concrete resultaten oplevert. En het is in het belang van ons allemaal. We blijven verder werken aan een veilige werkvloer bij Keolis Belgium.”

ISO39001 sticker