Brussel zet vaccinatiebussen met Keolis in

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zet vaccinatiebussen met partner Keolis in om de vaccinatiegraad sneller te verhogen. Daarom komt het vaccinatiecentrum nu via bussen van Keolis zelf naar de mensen in de hoop om zo meer vaccins te kunnen zetten. Maandag houden de bussen alvast halt aan het vaccinatiecentrum in de Pachécolaan.

De mobiele teams zullen plaatsen bezoeken waar veel mensen samenkomen, zoals parken, evenementen of markten. Iedereen die dat wil, en nog niet gevaccineerd is, kan er snel en eenvoudig een vaccin krijgen.

“De vaccinatiebussen versterken de lokale acties. Onze actie in Jette was een succes, dus willen we dit voortzetten. Dankzij deze samenwerking kunnen we veel meer wijken in parallel aanpakken en dus enorm aan slagkracht winnen”, aldus Inge Neven, verantwoordelijke voor de aanpak van Covid-19 bij de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie.

Aan boord van het voertuig wordt eigenlijk een klein vaccinatiecentrum ingericht. Mensen zullen opstappen met hun identiteitskaart, een dokter peilt naar de gezondheidstoestand en daarna wordt een prik toegediend. Zelf naar het vaccinatiecentrum gaan is niet meer nodig. Bovendien hoeven mensen niet terug te keren voor een tweede prik, want iedereen krijgt een vaccin van Johnson & Johnson.

Na de vaccinatieshuttles die nog steeds mensen uit verschillende gemeenten naar vaccinatiecentra brengen, legt Keolis nu dus ook vaccinatiebussen in. “We denken bij Keolis graag mee hoe we de gemeenschap kunnen helpen,” aldus Gaëtan Binet, verantwoordelijke voor de vaccinatiebussen bij Keolis Brussel, “dat doen we uiteraard op mobiliteitsvlak, daar waar we de vaccinatiecampagne mee kunnen helpen versnellen en vereenvoudigen. Dankzij onze vaccinatiebussen kan het gewest nu meer mensen bereiken die anders moeilijk of niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen om zo het aantal gevaccineerden verhogen.”

Ook op zoek naar shuttlebussen?

Bekijk onze vloot of contacteer ons voor meer info.

vacci-bus