Shuttles verhogen bereikbaarheid Technologiepark

In een omgeving met weinig vervoersmogelijkheden en openbaar vervoer kan Keolis minibussen inzetten om de bereikbaarheid van die zone te verhogen. Zo ook voor de medewerkers van verschillende bedrijven uit het Technologiepark in Gent. Zij komen vaak met de trein, maar geraken dan minder vlot tot aan het werk. Daarom zet Keolis voor Max Mobiel en het Technologiepark minibussen in tussen het station Gent-Sint-Pieters en het industrieterrein.

Max Mobiel Gent Keolis

In 2021 werd het contract met Max Mobiel, organisator van werknemersvervoer, verlengd voor 3 jaar. Max Mobiel helpt in de Gentse regio om bepaalde problemen in het woon-werkverkeer op te lossen. Ter gelegenheid van deze vernieuwing werden de vijf voertuigen volledig in de kleuren van Max Mobiel gestoken. Ze zijn van ver herkenbaar.

Op het Technologiepark zijn maar weinig parkeermogelijkheden en komen heel wat pendelaars met de trein naar het werk. Minibussen van Keolis zorgen voor een vlotte verbinding tussen het station en vier haltes op het bedrijventerrein. Op werkdagen rijden onze bussen elke ochtend en avond tijdens de spitsuren naar het station en terug. Zo hebben de medewerkers tijdens die uren elke 5 minuten de mogelijkheid om naar het station of het werk te gaan.

Bovendien is één van de vijf bussen uitgerust met een lift. Ook mensen met een beperking of pendelaars die minder mobiel zijn kunnen dus eenvoudig mee met deze shuttledienst. Een volledig traject station-Technologiepark duurt minder dan een kwartier.