Sideguard Assist op nieuwe voertuigen voor geregeld vervoer

Dodehoeksituaties, een fietser die om de hoek komt of een voetganger die zonder kijken de weg oversteekt, het zijn maar enkele voorbeelden van hoe een ongeval kan gebeuren. Met een innovatieve optie op onze nieuwe voertuigen die ingezet worden voor het geregeld vervoer investeert Keolis in meer veiligheid op de weg. Deze voertuigen zijn namelijk uitgerust met een Sideguard Assist.

De nieuwe voertuigen van het merk Mercedes-Benz Citaro zijn uitgerust met een dodehoekassistent: Sideguard Assist. Die verhoogt de veiligheid van de zwakke weggebruikers zoals fietsers en voetgangers. Bij het inslaan aan een kruispunt waarschuwt het systeem de chauffeur voor personen of andere obstakels in de gevarenzone van de dodehoek. Enerzijds krijgt de chauffeur een melding op het dashboard en een ter hoogte van de zijspiegel, anderzijds wordt de chauffeur gewaarschuwd door vibraties in de zetel. Deze extra veiligheid bewijst vooral zijn nut in stedelijke gebieden met veel fietsers en voetgangers.

Jurgen Spinnoy, Global Maintenance Manager, vindt het vanzelfsprekend dat Keolis deze bijkomende optie heeft gekozen: “We zijn als bedrijf heel erg begaan met de veiligheid op de weg. Het helpt onze chauffeurs om hen veilig door soms heel gevaarlijke verkeerssituaties te loodsen. Dit systeem zal zonder twijfel zijn nut bewijzen en zal bijdragen tot minder ongevallen en minder stilstand tijdens de diensten. De extra kost weegt niet op tegen de voordelen.”

Hij vult aan: “We bekijken of deze optie ook op nieuwe voertuigen van andere constructeurs geplaatst kan worden. Het is wel onze bedoeling om voortdurend te blijven investeren in verkeersveiligheid!”

Sideguard Assist