Rekruteringsdag voor Keolis Luxemburg

Deze maand werd een nieuwe jobdag georganiseerd voor de aanwerving van buschauffeurs in de provincie Luxemburg. Er zijn op dit moment 9 plaatsen voor buschauffeurs beschikbaar, verdeeld over de depots van Bastogne, Virton, Tintigny en Neufchâteau.

Hoewel de jobdag via videocall doorging, hebben in totaal ongeveer dertig geïnteresseerden aan de twee sessies deelgenomen. Forem leidde de jobdag in door de opleidingsmogelijkheden, de toegangsvoorwaarden en de voordelen van de opleiding toe te lichten. Christophe Halloy, exploitatieverantwoordelijke van het Luxemburgse filiaal, lichtte vervolgens toe: "In onze 11 vestigingen, met 250 chauffeurs en 20 mecaniciens, werven wij regelmatig aan. De chauffeur moet strikt zijn, want hij moet de veiligheid van de passagiers garanderen, maar ook stiptheid en een goede relatie met de klanten is belangrijk." (Video hieronder is in het Frans)

Ook enkele plaatselijke chauffeurs getuigden in een video over hoe hun job er dagelijks uitziet. Deze mannen en vrouwen kozen voor een job als schoolchauffeur, lijnchauffeur of chauffeur van bedrijfshuttles en zij hebben er nog geen minuut spijt van dat zij dit pad hebben gekozen.

Via dit soort evenementen kunnen we het beroep en het bedrijf toch voorstellen en nieuw talent aantrekken voor Keolis. (Video's hieronder zijn in het Frans)